Fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen (Ap), Tineke Bakker van der Veen, direktør for Boeing Benelux og Norden

 

Flygigantens direktør for Boeing Benelux og Norden, Tineke Bakker van der Veen, møtte fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen(Ap) på fylkeshuset nylig.

Hvordan blir norsk industri påvirket av Trump, Brexit og EU i internasjonal handel? Det er temaet på konferansen Industri2017 i Bodø 27. og 28. september.

 

Globus

20.og 21.november samles skoleledere og ansatte fra barnehager, grunnskole og videregående skolene med internasjonalisering som tema.

Fra venstre ordfører Ida Pinnerød, brannsjef Per Gunnar Pederseb, politistasjonssjef Gunnar Hammer og fylkesrådsleder Tomas Norvoll 1

De samlokaliserte nødetatene i Samlok-Nor vil evaluere og styrke samarbeidet gjennom et nytt utviklingsprosjekt.

 

valg kopi

Fylkesvalgstyret har møte i dag 18.september kl. 14.00 for godkjennelse av stortingsvalget 2017 i Nordland. Resultatet  legges ut her 

Fylkesråd for næring, Ingelin Noresjø (KrF)

Ingelin Noresjø (KrF) går fra stillingen som fylkesråd for kultur til fylkesråd for næring.

aase

Aase Refsnes (SV) blir ny fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse i Nordland.

Fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik på kaia i Sandnessjøen

- Nordland er næringslivsfylket i nordområdene. Transportløsningene må være i forkant og bidra til videre vekst og utvikling. 

Nord-Norge-Kina-konferanse

-Hva kan de offentlige institusjonene bidra med?

Konferansen er en del av et prosjekt initiert av UiT Norges arktiske universitet, Nordland fylkeskommune ved Narvik videregående skole og Narvik kommune. Prosjektarbeidet er økonomisk støttet av Nordland fylkeskommune og Sparebanken Nord-Norge.

 

Bakgrunnen for konferansen er Nordland fylkeskommunes intensjonsavtale med Zhejiangprovinsen fra 2010 og det mangeårige samarbeidet tidligere Høgskolen i Narvik har hatt med flere kinesiske universitet. Nylig ble avtalene med Zhejiang Technical University og Zhejiang Sci-Tech University fornyet som noen av de første etter normaliseringen mellom Norge og Kina.

Fant du det du lette etter?