Enklere å reise med buss

Fra i dag kan du kjøpe bussbillett på mobilen i Bodø.

Fylkesråd for samferdsel Willfred Nordlund og busssjåfør Ibrahim Yildiz tester mobilappen - Klikk for stort bildeFylkesråd for samferdsel Willfred Nordlund og busssjåfør Ibrahim Yildiz tester mobilappen Berit Stensland

- Mobilappen «Billett Nordland» skal gjøre påstigningen enklere, turen billigere og billetten alltid tilgjengelig, sier fylkesråd for samferdsel Willfred Nordlund (Sp).

 

Effektivt og billigere

Bussbillett kjøpt med mobilapp blir billigere enn en enkeltbillett og får samme rabatt som reisepenger (verdikort). Det er også mulig å kjøpe periodebillett med mobilappen.
 
Billetten har fått navnet «Billett Nordland», men vil i første omgang kun være tilgjengelig i Bodø. 
 

Fra kontant til app

- Bodø by vokser og betaling av mobil er neste steg i utviklingen av samferdsel. Jeg jobber for at de som tar buss etterhvert skal slippe å vise billett og gå rett på bussen, forteller fylkesråden.
 
Foreløpig kommer det fortsatt til å være mulig å bruke kontanter og bankkort, men om 14 dager vil dette bli dyrere. Påslaget på billetten kommer om 14 dager, 10. oktober.
 

Populært med app

- Billettkjøp med app er populært i de byene dette er innført. Vi har tro på at de fleste som tar buss vil gå over fra kontant betaling og reisekort til mobilapp. I Trondheim bruker 2/3 av busskundene app for å kjøpe billett, sier fylkesråd for samferdsel Willfred Nordlund.
 
- Jeg tror de som tar bussen i Bodø er klar for dette. Det at vi nå tilbyr kundene våre et raskt og enkelt billettkjøp kan også resultere i flere som bruker bussen, avslutter fylkesråden.
 
Samferdselsråden viser Jesper Borg (9) hvordan appen fungerer. - Klikk for stort bildeSamferdselsråden viser Jesper Borg (9) hvordan appen fungerer. Berit Stensland
 

Slik gjør du:

1) Last ned appen «Billett Nordland» i Google play eller App store 
2) Registrer ny bruker
3) Velg betalingsmåte
4) Kjøp billett
5) Alle dine brukte og ubrukte billetter vil ligge i billettlisteni appen «Billett Nordland»
 
Publisert av Berit Stensland. Sist endret 06.10.2016 09:27
Fant du det du lette etter?