Søk i alle bibliotekbaser i Nordland samtidig

Printscreen av biblioteksøk - Klikk for stort bilde

Leter du etter en spesiell bok eller film? Nå kan du søke i 60 mediebaser til bibliotekene i Nordland samtidig. Du kan bestille lån selv med et klikk, og få hente materialet på ditt lokale bibliotek.

Den nye portalen nordland.samsok.no  har samlet bibliotekbasene i 40 Nordlandskommuner på ett sted, sammen med utlånsbasene til Nordland fylkesbibliotek, høgskolene, de videregående skolene i Nordland og Nasjonalbibliotekets depotavdeling, til sammen hele 60 baser.  

Både publikum og ansatte

Søket er rettet mot både publikum og bibliotekansatte. Man kan søke i alle bibliotekbaser samtidig, eller velge ut hvilke baser en vil søke i. Du kan også søke i en bestemt nordlandsregion, eller på forskjellige medietyper. Samsøket presenterer så resultatet fra alle bibliotekene i ettoversiktlig bilde, uavhengig av bibliotekenes forskjellige datasystemer.  

Tolv andre fylker i Norge har opprettet lignende felles søk, og det er mulig for alle å søke og bestille lån over hele landet, dersom man har Internett og et nasjonalt lånekort. Dette kan man få på de lokale folkebibliotekene.

Nordland fylkesbibliotek har tilrettelagt samsøket sammen med systemleverandørene.

Publisert av Sølvi Riise. Sist endret 17.11.2015
Fant du det du lette etter?