Premiere på «Simplicissimus» 28. april!

I juni 2020 ble forprosjekt og prøveperioder på forestillingen «Simplicissimus» gjennomført på Figurteatret i Nordland. Nå er forestillingen ferdigstilt og klar for premiere på Teater Innlandet!

Klikk for stort bilde 

«Simplicissimus» er en musikalsk og humoristisk historietime om satire som våpen, laget av Tormod Lindgren, Knut Nærum, POING, Maja S. K. Ratkje, figurteaterkompaniet Theater Corpus og Teater Innlandet, med støtte fra Figurteatret i Nordland.

Les mer om forestillingen og turneen i Innlandet her

Forestillingen omhandler det tyske satiremagasinet «Simplicissimus» som på starten av forrige århundre var en rød klut for keiser, kirke og myndigheter. Magasinet samlet flere av Europas største forfattere og tegnere som harselerte med autoritetene. Flere av dem med bånd til Norge, som Thomas Theodor Heine og Olaf Gulbransson. Men da Hitler kom til makten, ble satire virkelig farlig, og kunstnerne måtte velge: vitsen eller livet?

 

Simplicissimus er en hyllest til den frie pressen og den politiske satiren som stadig er under press verden over. Her kan man møte satirikere, nazister, Josephine Baker, en isbjørn og dansende blyanter i en sterk blanding av skuespill, figurteater og nyskrevet musikk.

 

I regi av Figurteatret skal «Simplicissimus» etter planen på turné og spilles for skoleelever i Nordland i løpet av 2022.