Heddapris for beste barneforestilling til RITSJ og Katma!

Heddaprisen for beste barneforestilling gikk til forestillingen Ritsj av KATMA/Katrine Strøm, Figurteatret i Nordland og Festspillene i Nord-Norge.

- Jeg er så stolt over at vi har bidratt til å lage en forestilling for barn som tar dem på alvor, ser teatret med deres unge blikk og lar dem delta som publikum uttaler Kirsti Saxi, fylkesråd for kultur, klima og miljø, etter prisutdelingen.

Klikk for stort bilde 

- Kunst og kultur til barn og unge er noe jeg brenner for. Ekstra glad er jeg for at vårt arbeid med å støtte opp under nordnorsk kunstnerskap og bidra til å skape kunst av ypperste kvalitet blir sett og verdsatt, sier Saxi. 

Gjennom Scene 8 og Figurteatret skapes og formidles det opplevelser innen alle kunstuttrykk til barn og unge i Nordland. Ritsj skulle turnert i Nordland nå i høst, men pga Koronasituasjonen måtte det utsettes. Figurteatret og KATMA utvikler nå en ny forestilling på Koronaens premisser med større avstand til publikum enn Ritsj har.

Det er en målsetning at mange flere får oppleve den flotte Ritsjforestillingen når det igjen blir anledning til vanlig kontakt

Klikk for stort bilde

Barneforestillingen Ritsj er laget av Katma/Katrine Strøm fra Dverberg, produsert ved Figurteatret i Stamsund og hadde premiere på Festspillene i Nord-Norge i 2019.

Les mer om forestillingen 

Heddaprisene 2020 ble delt ut søndag 20. september. Offentliggjøringen av vinnerne ble vist i form av en digital sending produsert av Riksteatret.