RITSJ nominert til Heddaprisen!

Søndag 20. september kommer endelig svaret på hvem som stikker av med prisen og den gjeve Heddastatuetten.

Tre personer med store teipruller - Klikk for stort bildeRitsj - Katma Mariell Lind Hansen  

Barneforestillingen Ritsj er laget av Katma/Katrine Strøm fra Dverberg, produsert ved Figurteatret i Stamsund og hadde premiere på Festspillene i Nord-Norge i 2019. I juni 2020 ble Ritsj nominert til Heddaprisen i kategorien «Beste barneforestilling». Søndag 20. september får vi vite hvem som stikker av med prisen og den gjeve Heddastatuetten.

«Vi er fantastisk glade for nominasjonen til en av teater-Norges mest anerkjente priser og venter spent på juryens beslutning på søndag!» sier kunstnerisk leder ved Figurteatret i Nordland, Preben Faye-Schjøll.

Siden 1998 har den prestisjefulle Heddaprisen årlig blitt utdelt for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. En egen fagjury nominerer og kårer vinnerne, og har gjennom sesongen 19/20 totalt sett ca 120 produksjoner. Ritsj, som en av tre nominerte i kategorien for beste barneforestilling, vurderes særskilt utfra kriteriene aktualitet, kontekst, kvalitet, originalitet, kommunikasjon med målgruppen samt valg av stoff og materiale.

 

Om RITSJ

Ritsj er en interaktiv barneforestilling om teip, hvor ruller med teip i mange farger klistres, trilles, stables og dras ut til lange tråder. Ruttetuttene leker og oppdager teipen, og på magisk vis forvandles den til et instrument, en klissete ball, et lite dyr og mye mer. Ritsj gir sine unge publikummere rom for undring og deltagelse og etter forestillingen får barna være med sammen med aktørene og leke med teipen.

Regi og konsept til Ritsj er ved Katrine Strøm. Med på teamet er danserne Åsne Storli/ Karianne Andreassen, Lise Damsgård og Mari Bø sammen med scenograf Ingunn Sønsteby og komponist Tore Bruvoll. Forestillingen er laget i samproduksjon med Figurteatret i Nordland og Festspillene i Nord-Norge.

 

Les mer om RITSJ og Katma her og her