Frida av Katma nominert til to Heddapriser!

Barneforestillingen Frida er laget av Katma/Katrine Strøm, i samarbeid med Figurteatret i Stamsund og Hålogaland teater. Forestillingen hadde premiere i Tromsø i mars og ble nylig vist i Stamsund under årets teaterfestival. Når nominasjonene til Norges største teaterpris, Heddaprisen, ble annonsert tidligere denne uka var forestillingen nominert til pris i hele to kategorier. Både i kategorien «Beste barneforestilling» og for «Beste regi».

«Katrine Strøm har en unik forståelse for sitt publikum og hun lager teater som tar barn på alvor. Det er viktig at regi for barn blir lagt merke til og verdsatt og disse to Hedda-nominasjonene er så velfortjente!» uttaler kunstnerisk leder ved Figurteatret, Yngvild Aspeli.

Frida er en forestilling inspirert av livet og kunsten til den unge Frida Kahlo. Publikum kommer tett på mobbing, forelskelser, ulykker og kunst og får være aktive deltakere som sammen med Frida får være med til Mexico og tegne, trene, danse og lage fest med familien hennes.

«Katrine Strøm klarer i sin forestilling Frida noe nesten umulig. Gjennom det helt

enkle klarer hun å røre ved det veldig store. Med særegenhet og klokskap bruker hun teaterets muligheter til å gi publikum en veldig personlig felles opplevelse.» fortsetter Aspeli

Teaterkompaniet Katma har utspring på Andøya og er ledet av Katrine Strøm. Strøm ble uteksaminert fra Akademi for scenekunst i 2002 og allerede i 2003 inngikk Figurteatret første samarbeid. Siden da har Figurteatret fulgt Strøms arbeid tett og har samprodusert 8 forestillinger med Katma.

Strøm har inntatt en posisjon som en av de fremste skaperne av forestillinger for barn i Norge
og har tidligere fått Heddaprisen for forestillingen RITSJ, Den Kulturelle Skolesekkens pris Gullsekken, i tillegg til å i flere år ha vært leder for Hålogaland Teaters barneteater.

Publikum kan se Frida under festspillene i Nord-Norge i Harstad i juni. Høsten 2024 sender Figurteatret Frida ut på turne i samarbeid med Den Kulturelle Skolesekken i Nordland, og i desember spilles Frida i Oslo under scenekunstfestivalen Showbox.

Heddaprisen deles årlig ut for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. En egen fagjury nominerer og kårer vinnerne. Søndag 16. juni fra kl 16 kommer svaret på hvem som stikker av med prisene og de gjeve Heddastatuettene.