Gjestespill på Figurteatret: Antropophagic fables for fascist days av Pigmaliao Escultura que Mexe

En tråddukke formet som en hare med menneskekropp - Klikk for stort bildeAntropophagic fables for fascist days av Pigmaliao Escultura que Mexe (Brasil) Daniel Ferreira

Velkommen til forestillingen Antropophagic fables for fascist days av Pigmaliao Escultura que Mexe (Brasil) på Figurteatret!

Tid: søndag 15. oktober kl 19
Sted: Figurteatret i Nordland, JM Johansens vei 23, Stamsund

Billett: 100,-
For reservasjon, send epost til billett.figurteatret@nfk.no

Varighet ca 1t
Forestillingen spilles på engelsk.

Pigmaliao Escultura que Mexe presenterer politisk, provoserende og utfordrende figurteater for voksne og har siden oppstarten i 2007 skapt forestillinger som tar opp sosiale og politiske diskusjoner og tema. Makt og undertrykkelse står sentralt i en rekke av forestillingene.

Antropophagic fables for Fascist days er deres nyeste forestilling, og hadde verdenspremiere på figurteaterfestivalen i Charleville-Mézières i september.

 

Om forestillingen:
Gjennom bruk av klassiske dukker og gamle fabler undersøker og portretterer forestillingen hvordan latterlige, grusomme og populistiske figurer kommer til makten i vår samtid.
Menneskekroppen og dyrekroppen, det levende og det kunstige, kjøttet og treet, trådene og blodet er her verktøy for å åpne nye diskusjonsrom, for selv fabler krever en viss protokoll før massakren.

Det er et scenisk prosjekt som bruker klassiske tråddukker og hyperrealistiske masker i silikon, en krysning av visuell kunst, teater og samtidsfilosofi, for å reflektere over det historiske øyeblikket vi lever i. Humoren i verket fødes ut av absurde situasjoner, uventede metaforer, som søker å få publikum til å reflektere over maktbalansen i dagliglivet gjennom situasjoner der dyr sluker hverandre.

 

Credits:
Regi: Eduardo Felix
Dramaturgi: Eduardo Felix og Márcia Bechara, inspirert av Æsop og de Márcia Tiburi
Utøvere: Aurora Majnoni, Eduardo Felix, Igor Godinho og Liz Schrickte
Konstruksjon av figurene: Mauro de Carvalho, Eduardo Felix, Márcio Miranda, Aurora Majnoni, Liz Schrickte, Igor Godinho
Lysdesign: Marina ArthuzziC
Scenografi: Igor Godinho
Soundtrack: Eduardo Felix
Internasjonal produksjon: Claudia Delso