Preben pensjonerer seg! Asså … It’s been great … lissom!

Mann (Preben Faye-Schjøll) med stor maskot (Hello Kitty) ved siden av - Klikk for stort bildePreben Faye-Schjøll   

Preben Faye-Schjøll startet i 2004 sitt virke som daglig leder og kunstnerisk leder ved Figurteatret i Nordland. Når Preben i august 2022 avslutter sitt 18,5 år lange engasjement ved Figurteatret, har han hele 85 samproduksjoner i beltet, i tillegg et like stort antall produksjoner støttet gjennom forprosjekter eller arbeidsopphold.

 

Under Prebens «regjeringstid» har Figurteatrets samproduksjoner oppnådd hele seks Heddanominasjoner, og to Heddapriser. Kompanier som for eksempel Wakka Wakka, Katma og Plexus Polaire har vokst frem som nasjonale og internasjonale suksesshistorier, med backing av Prebens unike evne til å se fremadstormende talent og kunstnerisk potensiale. Under Prebens stødige kunstneriske ledelse har Figurteatret blitt tildelt flere priser for lang og tro tjeneste, og høstet anerkjennelse for å ha løftet og utviklet figurteater som sjanger. Norsk figurteater har blitt holdt frem av The New York Times som figurteatrets fremtidshåp.

Alle vi som har jobbet sammen med Preben, enten som ansatte ved Figurteatret, eller som deltakere i prosjekter Preben har invitert til samarbeid, er evige takknemlige for å ha fått oppleve Prebens enormt smittende humør, hans ekstravagante taler og ikke minst enorme fagkunnskap.

Når Preben nå trekker seg tilbake, med en paraply-drink på sin egen terrasse mens han hviler blikket utover Slemdal, så er det så utrolig fortjent! Preben har insistert på å ikke ende opp i et horn på veggen, som syvende far i huset. Det skal du slippe Preben, men vær obs på at når Google og internettleksikonene ikke strekker til, så kan det nok hende at vi ringer deg for å søke svar.

All hell og lykke i din tilværelse som pensjonist!
Asså … It’s been great … lissom!