Thomas of Norway - residenskunstner på Figurteatret i juni

Portrettfoto av mann - Klikk for stort bildeThomas of Norway Øystein Voll   

Thomas Voll, med artistnavnet Thomas of Norway, er i 2021 årets gjestekunstner hos Dansearena Nord, med Figurteatret som samarbeidspartner.

I perioden 1.-16.juni gjester Thomas of Norway Figurteateret som residenskunstner, for å bli bedre kjent med arbeidet på Figurteateret, inngå i et faglig fellesskap, og først og fremst for å utvikle forestillingen Holding Position. Med seg på residens har han Ellinor Staurbakk (danser), Tine Surel Lange (komponist) og Mette Myhr (dramaturg).

Om forestillingen:
Holding Position: Sorg er noe alle mennesker vil oppleve i løpet av livet. Tap av personer som står oss nære er også noe mange vil oppleve, men hva med de gangene vi må sette sorgen på vent? Alzheimer og demens er sykdom som i mange tilfeller skaper slike situasjoner. Pårørende setter sorgen på pause, og blir vitne til at en person de er glad i sakte men sikkert forsvinner, men fortsatt er tilstede fysisk. Holding Position er en duett som utforsker tapsopplevelse og sorg, og når sorgen settes på vent. Premieren på Holding Position er satt til 29.september i Lofoten kulturhus, Svolvær. 


Thomas Volls skapende arbeid tar ofte utgangspunkt i sosiale tabuer der følsomme temaer, som ofte forblir usagt, får et scenisk uttrykk.
Som danser og koreograf har Thomas Voll startet sin profesjonelle karriere med å produsere flere selvbiografiske verk.
Forestillingen When Boys Cry, som handler om seksuelle overgrep på gutter, har blitt spilt over store deler av Norge. 
I 2016 etablerte Thomas Voll Aorta Dansekompani for unge dansere i aldersgruppen 8-18 år. Kompaniet er workshop-basert og holder til i Svolvær. Aorta er både en kreativ plattform for unge dansere og en viktig del av Thomas Voll sin kunstneriske praksis.