OM FIGURTEATRET

Figurteatret i Nordland - en presentasjon


Tre biler står parkert utenfor huset til Figurteateret i Nordland  - Klikk for stort bildeFigurteaterets bil Figurteatret i Nordland er et internasjonalt produksjonssenter for figurteater. Teatret ble etablert i 1991 og har en stab på 6 fast ansatte, men ikke et fast ensemble. Hvert år produseres 5-6 forestillinger i co-produksjon med profesjonelle scenekunstnere/grupper fra inn- og utland.

Figurteatret administreres av Nordland Fylkeskommune og holder til i Lofoten, i fiskeværet Stamsund, som har omtrent 1000 innbyggere. I umiddelbar nærhet til teatret finnes matbutikk, restaurant, pub, rorbuutleie, kunstgalleri og friteaterscener. Stamsund Teaterfestival arrangeres også her hvert år. 

Hurtigruten anløper Stamsund 2 ganger pr. dag (nord- og sørgående). Kommunesenteret Leknes er bare 15 minutters bilreise unna. Her finnes det meste av butikker, vinmonopol, kino, kultursenter, restauranter og flyplass. Det er flere daglige bussavganger mellom Stamsund og Leknes. Bilutleie er også tilgjengelig i Stamsund.

En av Figurteatrets nærmeste naboer er Stamsunds sosiale midtpunkt, Skjærbrygga, som rommer pub og restaurant. Stamsund har ikke bare kort vei til, men ligger midt i, en slående vakker natur med rike muligheter for fjellturer på ski eller til fots og fisketurer på havet eller i elver og innsjøer. I Stamsund ligger også en flott alpinbakke med 1700 meter nedfart. Snøbrettmesterskapet The Arctic Challenge ble arrangert i Stamsund flere ganger rundt år 2000.
 

Gode arbeidsforholdVerksted med verktøy hos Figurteateret  - Klikk for stort bilde 

Figurteatret holder til i et eget hus som rommer alle teaterets tekniske og administrative fasiliteter. Med det meste som behøves til produksjon og alt for å dekke daglige praktiske behov under samme tak, tilbyr teateret ideelle forhold for arbeidsro og en konsentrert og produktiv prosjektperiode. Mange opplever at Stamsund og Lofoten innehar en egen ro og stillhet som det er vanskelig å finne i de storbyene der teatre og teaterfolk vanligvis arbeider, og som fremmer og stimulerer arbeidslyst og kreativitet.
 

Innkvartering

Gjestende teaterarbeidere innkvarteres i teaterets leiligheter. Leilighetene er trivelig innredet med tre eller fire soverom, stue, kjøkken og bad. Leilightene og teatret er utstyrt med WiFi.

 

Administrasjonsetasjene

Figurteatrets kontorer og møterom befinner seg i 2. og 3. etasje. Her finnes også en badstue som fritt kan bruke av teaterets gjester.

Kontorfasiliteter

Figurteatrets stilfulle bibliotek (med innbygd peis) fungerer også som møterom og gjestekontor. Teateret har trådløst bredbånd og er godt utstyrt med printere og kopimaskiner.
 

Systue

Systua er lys og romslig og gir gode arbeidsforhold for alt av tekstilarbeid. Den inneholder det meste av ordinært forbruksmateriell og et lite utvalg av tekstiler. Våre sømfaglige assistenter bistår gjerne med små og store syoppdrag til forestillingene.
 

DukkeverkstedDukke ligger på hylla - Klikk for stort bilde  

Dukkeverkstedet ligger vegg i vegg med syrommet og er et stort og lyst atelier der alle slags skapninger kan fremstilles.

Kjøkken

Figurteateret har et fullt utstyrt kjøkken som også fungerer som felles lunsjrom og som selvfølgelig også står til disposisjon på kveldstid.
 

Vaskerom

I tilknytning til kjøkkenet finnes vaskerom som står til disposisjon, og i 3 etasje finnes et tørkerom.

 

Publikumsetasjen

Alle publikumsaktiveter foregår i 1. etasje – på bakkeplan.
 

Forestillingssal

Figurteatrets Store Sal er en «black box» på 9,6 x 9,3 x 5,5 m. (b d h). Vi har det meste av lyd- og lysutstyr, og under forestillinger plasseres vanligvis publikum i et amfi. Vi har flere forskjellige løsninger, der den største rommer ca. 90 tilskuere.
 

Teknisk verksted

I tilknytning til Store Sal har vi et lager/verksted for lyd- og lysutstyr, der det meste som har ledning kan ordnes og fikses.
 

Prøvesal

Vår Lille Sal brukes oftest som prøvesal og lagerrom. Salen er en «black box» på 9,2 x 5,7 x 2,8m. Den ene kortveggen er dekket av speil. Salen har flere store vinduer som kan blendes av. I tillegg til å være en utmerket prøvesal er Lille Sal mer enn én gang blitt brukt til premiérefester.
 

Foajé

Mellom salene finner vi publikumsfoajéen. Foajéen har selvfølgelig både lysekrone, piano og bardisk, og den brukes som teatercafé før forestillinger.


Teknisk etasje

De fleste av Figurteatrets tekniske rom ligger underetasjen.Klikk for stort bilde
 

Skuespillergarderober

Om vi beveger oss ned i underetasjen, finner vi to skuespillergarderober.
 

Lager

Det er i alt tre lagerrom i kjelleren. I rekvisittlageret finner man rekvisitter, gamle figurer, masker, kostymer osv. (også kalt muggrommet). I kulisselageret finnes gamle settstykker, maskvegger osv.
 

Maleverksted

Ikke en full tørrelse malersal – men verkstedet inneholder det meste av hva man trenger.
 

Snekker- og sveiseverksted

To adskilte verksteder, godt utstyrt med manuelt verktøy, elektrisk og trykkluft-drevet verktøy og et lite materiallager.

Artikkelliste