Skygger på grønn bakgrunn

I juni 2020 foregikk forprosjekt og prøveperioder på den kommende forestillingen Simplicissimus på Figurteatret i Nordland.

 

Person foran kunstverk

Anne Silje Kolseth startet i ny jobb som produsent hos Figurteatret 10. august.

 

Collage

Figurteatret i Nordland (FiN) tilbyr ordninger innen forprosjekt og arbeidsopphold i perioden 01.09.-11.12.2020. Tilbudet retter seg mot profesjonelle prosjektskapere innen scenekunst*. Scenekunstnere innenfor det frie feltet, uansett sjanger, kan søke om arbeidsopphold med varighet på to-fire uker.

 

Vigdis Hjorth

  Nysgjerrig på Vigdis Hjorths nye bok? I samarbeid med Meieriet bibliotek strømmer vi denne samtalen mellom Vigdis Hjorth og journalist og forfatter Marte Spurkland. Eksklusiv tilgang, direkteoverført fra Litteraturhuset

Dukke og dyr

 Et økologisk science fiction-teaterstykke. Det norskamerikanske teaterkompaniet Wakka Wakka utforsker menneskets rolle og ville "fornektelsesferd" inn i en noget teoretisk, men allikevel mer og mer sannsynlig, fremtid.

Logo Stamsund teaterfestival

Koronaviruset påvirker driften til så godt som alle landets kulturevents, bedrifter og institusjoner. Stamsund Teaterfestival skulle etter planen arrangeres 26.-30 mai 2020. Men festivalen er nå avlyst.
Info om Stamsund teaterfestival: www.stamfest.no

 

  – «Magiens mor har gjort det igjen» sa Harstad tidende. I mars 2020 reiser den fantastiske forestillingen for barn i barnehagealder til Finnsnes, Narvik, Bodø og flere til. Se hele turnelisten her.

Store hender, hav og båt

Moby Dick! Dette beistet av en bok har Yngvild Aspelis’ Plexus Polaire har valgt å gå løs på. Sammen med et kobbel av internasjonale samarbeidspartnere og co-produsenter, inkludert Figurteatret og Nordland Teater, kaster Plexus Polaire alle fortøyninger og reiser fra Nordland til premiere på verdens eldste teaterfestival Festival d’Avignon. Og videre på turne i Nordland!